header background image

przyszłość należy do butelek

Niezależnie od tego, co przyniesie przyszłość, chcemy, żeby była bardziej zrównoważona. Naszym kolejnym krokiem jest dalsze zmniejszanie wpływu na środowisko.

Przed nami jeszcze długa droga, ale dzięki naszym butelkom będziemy mogli w przyszłości opracowywać nowe alkohole, które będą wartościowym towarem na rynku. Chcąc wspierać bardziej zrównoważoną przyszłość, przedstawiamy nasz pierwszy prototyp papierowej butelki Absolut.

idziemy w dobrym kierunku

Idziemy w dobrym kierunku

Butelki nie rosną na drzewach. Dlatego naszym celem jest produkcja butelek z włókien drzewnych pozyskiwanych w zrównoważony sposób. Zależy nam na mocnym i wytrzymałym papierze. Chcemy tworzyć kultowe pojemniki ze świeżego drewna sosnowego.

Podejmujemy działania, które mają zminimalizować nasz wpływ na środowisko. Nasze prototypy są wykonane z materiałów nadających się do recyklingu, papieru w 57% i plastiku w 43%. Tworzywo tworzy cienką warstwę wewnątrz butelki, którą po użyciu można z powodzeniem poddać recyklingowi.

Dopóki nasze butelki nie będą wykonane w 100% z materiałów pochodzenia biologicznego, chcemy, aby każdy miał swój wkład w poprawę stanu naszej planety, starając się ograniczyć emisję dwutlenku węgla.

Gramy zespołowo, aby tworzyć lepiej i razem

Prawda jest taka, że nie jesteśmy marką alkoholową, ale marką społeczną. Niezależnie od tego, czy chodzi o wyjście na drinka, pogawędki czy współpracę, to właśnie TAM powstają pomysły na przyszłość. Współpracujemy z Carlsberg Group, The Coca-Cola Co., L’Oréal i Paboco, aby tworzyć bardziej zrównoważone butelki i przyszłość.

Good goes around and around

absolut paper neutrality 1x1

Our 2030 Goal: Carbon Neutrality and Sustainability

See the positive impacts we’re achieving to be carbon neutral

Absolut Paper Bottle - Absolut Vodka

Future of packaging: Paboco and the Paper Bottle

Get a peek into what tomorrow’s bottles could look like

Absolut Comeback bottle

Absolut Comeback Highlights Importance of Recycling and Circularity

Discover how important recycling is with Absolut Comeback

Click here

Enjoy Responsibly. Do not forward to anyone under legal drinking age.